PUBLICITAT

10 de juliol del 2011

L’alcalde es puja el sou


Em diuen que l’alcalde del meu poble, l’Aldea, s’ha doblat el sou en encetar aquesta nova legislatura municipal. Bé, jo sóc defensor dels sous dignes per qualsevol feina, sobre tot si es fa ben feta, i també per la de fer política, feina per administrar els interessos col·lectius dels ciutadans, feina honrosa on en hi hagin. Però el dilema, ara i avui, no és aquest perquè si algú es mereix un sou digne en política és precisament en l’àmbit municipal on la dedicació i el sacrifici personal es impagable i, ben segur, les arques municipals no trontollaran més per 1500 ó 2000 euros d’increment al més. El problema és l’efecte psicològic pel moment que estem vivint i el greuge comparatiu amb aquells ciutadans, especialment jovent, que estan passant penúries per manca de feina, de salari i per l’insert futur immediat. En un moment en que molts ajuntaments propers,  Tortosa o l’Ametlla de Mar, entre d’altres més llunyans com Igualada, Mollerussa, Palafrugell, per exemple, es baixen substancialment els sous conscients del greuge comparatiu que pot representar mantenir-los o, encara més apujar-se’ls, pot ser d’efecte demolidor. La reflexió, en tot cas, passa per una normalització de les remuneracions als polítics en general. Cal un estament superior (en aquest cas llei o  normativa) que ho reguli. Ara, els polítics i els alts directius financers són els únics que es posen el sou ells mateixos. La temptació fa temps que està servida. 

1 comentari:

  1. Això dol i molt que aquesta practica en general hagi sigut quasi la primera decisió un cop s’hagi pres possessió del legítim càrrec institucional.

    No son els temps adients i com dius es més el impacte psicològic que el econòmic . També s’ha de dir que cap partit polític esta lliure d’aquesta practica legal però no ètica, per tant tothom tindríem que esser menys dogmàtics i més coherents...” en todas partes cuecen habas”

    I això no ajuda gens a la dignificació del que tindria que esser el noble art de la política.

    ResponElimina