PUBLICITAT

20 d’abril del 2011

                                          “Vendre” la casa i anar de lloguer                                                 

Les dificultats de poder adquirir una vivenda —malgrat la crisi, la vida continua— fa que augmenten els pisos de lloguer. Qui no pot segar, espigola.

De fet l’any passat ja es va registrar un augment a tota Catalunya i especialment a Lleida en un 75% i a les Terres de l’Ebre en més d’un 30%. Els lloguers en aquestes terres registren els preus més baixos de tota Catalunya. No oblidem que som el sud.

Amb tot, dues consideracions. La primera, dir que es tracta de xifres oficials, la qual
cosa vol dir que les reals són molt més altes i per tant més positives, encara que enganyoses i mig il·legals,  i no explico res més perquè després tot se sap. La segona consideració que cal fer és que aquest fenomen no només es dona com a conseqüència de la crisi, que també en bona part, sinó perquè encara hi ha projectes d’obra pública en marxa, com és el cas de les canonades del conducte de gas que s’està doblant i, el pas de l’obra per aquestes terres dona feina, es de dir, activitat econòmica, ocupació, lloguer d’habitatges, menjà en bars i restaurants, compres a botigues i cinema els dissabtes. Per tant, cura amb la restricció d’obres públiques, ja de moda, per impotència econòmica i males gestions anteriors. Els nous gestors ho han de equilibrar i han d’afinar molt. Tampoc no és pot matar tot el que és gras.  

Les xifres també han augmentat, no per vendre la casa i anar de lloguer, sinó perquè les entitats financeres els han fotut l’habitatge.               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada