PUBLICITAT

18 de juny del 2010

España ya va bién




Ja no importa que la morositat —contable— de la banca ratlli el 5’5%, ni de que moltes caixes estan sent repescades en salabre, buscant fins hi tot solucions trampes com les fusions fredes, ni que l’atur galopi sense saber si per on passa el seu cavall hi tornarà a créixer l’herba...


Puja la borsa. No només perquè Millet i Montull vagin a la presó —que també—, sinó perquè s’ha cregut els gestos polítics de les últimes hores. Són les reformes de ZP, encara no aplicades, i que ningú sap si seran efectives. Però sonen. Bé: les fan sonar.


Encara torna l’eco dels rumors d’hores abans sobre el rescat econòmic que la Unió estava preparant per l’Espanya de les grans dificultats, l’enuig simulat dels sindicats preparant la vaga general, l’amenaça de l’agència Moody’s, sobre Espanya i sobre l’euro, i de l’OCDE que diu que tardarem un grapat d'anys a recuperar-nos del constipat, no separant-nos gaire de Grècia i Portugal.


El Governador del Banc d’Espanya té una idea magnífica: el Santander va bé. I és veritat. El millor banc d’Europa i —alerta— la sisena empresa més gran del món. El posem de bandera. Columna fonamental de la fortalesa econòmica del país. El president permanent de la Unió diu que ja no hi ha crisi i el director general del FMI, entra la Moncloa i alaba les reformes espanyoles. "España ya va bién”.


M’acabo de trobar un conegut, que passejava a sa fina, o sa neta, en un cotxet, preguntant-me pel lloguer d’un pis prop d’on visc.


—No t’ho sé dir —li he contestat—, però t’ho preguntaré.


—Es que em prenen la casa (no ho comentis a ningú, per favor). Fa sis mesos que no pago, em vaig quedar sense feina, era autònom, no cobro atur, la dona no té feina...


Se m’ha arrupit l’estómac... he mirat la xiqueta del cotxet... li he dit que li faré la consulta al meu veí...


No he tingut valor de dir-li que no es preocupi, que la borsa puja, que "España ya va bién", que el Santander és el millor banc d’Europa i que ZP i el director del FMI ho estan celebrant.


(Blog de l’Avui 17-06-10)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada